Ga naar de inhoud

Serdar Öztürk hoofdtrainer ZVC ’22

Een jaar nadat hij afscheid nam van de club waar hij zijn hart heeft liggen is Serdar Öztürk (34) door de zaterdag derde klasser ZVC ’22 aangetrokken als hoofdtrainer. ZVC ’22 en huidig trainer Peter van der Zwaan hakten de knoop eerder al door: hun wegen gaan scheiden aan het eind van het seizoen. Serdar traint en begeleidt nu de Fortuna O23 selectie. Om die reden een persbericht van zowel Fortuna W als ZVC ’22.

Zelf spreekt Serdar over een aanbieding die hij niet mocht laten lopen. Na zijn interim-periode in de laatste dagen van FC Zaandam werd hij bij Fortuna Wormerveer de trainer van de JO23-1 dat uitkomt in de 1e divisie. ‘Bij ZVC’22 zal ik naar alle waarschijnlijkheid starten in de vierde klasse. Dat is helaas niet anders. Maar we gaan er met z’n allen aan werken en moeten opbouwend heengaan.’

Serdar neemt veel ervaring mee. Zelf was hij professioneel voetballer bij FC Groningen, Veendam, FC Omniworld (nu Almere City FC) en ook Spakenburg en Zwaluwen’30. Op het Cios in Haarlem behaalde hij zijn UEFA B Voetbalcoach nadat hij bij de KNVB al zijn UEFA C youth Voetbalcoach wist te behalen. 

Zijn klus bij Fortuna ervaart hij als uiterst uitdagend. ‘Dat was na mijn vertrek als interim bij FC Zaandam sportief gezien een mooie stap. Daar heb ik weer veel van geleerd. Ik heb kennis gemaakt met de nieuwe hoofdtrainer. Een prima vent met een visie. De plannen die Fortuna heeft zijn uitstekend. Ik heb altijd gezegd dat er maar een club zou zijn waar ik als hoofdtrainer aan de slag wil gaan. En die aanbieding is er en ben ik op ingegaan. Mede omdat er vanuit de club al vragen waren gesteld. De binding is gebleven mede omdat mijn zoontjes er nog in de jeugd spelen.’ 

Zelf keerde Serdar in juli 2018 terug bij de fusieclub tussen Hellas Sport en Zilvermeeuwen waar hij in zijn jeugdjaren bij beide verenigingen speelde, alvorens de stap naar het betaald voetbal te maken.

Er is na zijn vertrek een nieuwe situatie ontstaan. ‘Het gaat nu niet goed’ erkent Serdar. ‘Daarom ga ik er vanuit dat ik starten moet in de vierde klasse. Dat is niet erg. Binnen en buiten de club zijn de geluiden positief. Er is zelfs al een app-groep van oud-spelers die aangeven hun steentje straks te willen bijdragen. Samen moeten we de club weer opbouwen.’ 

Serdar heeft een contract voor twee jaar getekend met een optie voor een derde jaar. ‘En als de nood aan de man komt kan ik zelf ook nog het veld instappen, maar dat is niet de bedoeling’ besluit de voormalige spits  met een lach. 

Het is Arno den Boer, Hoofd Voetbalzaken namens ZVC ’22, die zich verguld toont met de nieuwe trainer. ‘Een logische terugkeer’ opent hij zijn verhaal. ‘Hoewel Serdar wat vreemd is weggegaan bij ons is het goed dat hij nu terugkeert.’ 

De relatie met huidig trainer Peter van der Zwaan is nog altijd prima. ‘Peter werkt keihard. Naar eer en geweten. Hij trof het niet dat veel spelers van de fusiepartners hun heil elders zochten op het moment dat hij bij ons startte. Maar verder gaan was voor beide partijen geen optie. De vraag was wat voor ons als kersverse nieuwe fusieclub de meest logische zet zou zijn. En dan is Serdar de juiste keuze. Bij Fortuna leverde hij al goed werk. Hij is ambitieus en past precies bij onze doelstellingen. Qua persoon en is een echte persoonlijkheid. Wij kijken uit naar de samenwerking.’ 

In Serdar krijgt ZVC’22 een jonge, ambitieuze coach als opvolger van Peter van der Zwaan. ‘Bij ZVC ’22 willen we samen met hem de fundamenten verder gaan uitbouwen voor een mooie toekomst, waarbij we eigen talenten vanuit de jeugd naar de senioren ontwikkelen en een clubcultuur creëren waar plezier en prestaties samen gaan. 

Als trainer werkte Serdar bij Zwaluwen’30, FC Zaandam jeugd en vorig seizoen als interim trainer bij FC Zaandam. Ook liep hij stages voor zijn trainerspapieren TC3/TC2 bij ZOB en DEM. Daarnaast heeft hij trainingen verzorgd bij voetbalscholen Zaanpro en Ambition Soccer training. 

Vandaar dat Serdar en Arno komen tot de opgewekte conclusie er samen een leuke tijd van te gaan maken.

ZVC ’22 
Arno den Boer
Hoofd Voetbalzaken

Fortuna Wormerveer
Kees Klinkenberg