Meteen naar de inhoud

JO12-2 wint kraker in de hoofdklasse

De nummer een tegen de nummer twee, oftewel ZVC’22 JO 12-2 tegen De Volewijckers JO 12-1 werd een spektakelwedstrijd op het Hoornseveld. Nog geen half jaar geleden kwamen deze twee teams uit in de eerste klasse en ook toen streden ze samen om het kampioenschap. In het onderlinge duel (2-2) werd in Amsterdam Noord een glaszuivere goal van ZVC ’22 in de laatste minuut afgekeurd, waardoor de Volewijckers er met het kampioenschap vandoor ging.

Afgelopen zaterdag was dus een uitgelezen kans om revanche te nemen op de koploper die drie punten meer had met een wedstrijd meer gespeeld. ZVC ’22 startte sterk, toch keken we na zeven minuten tegen een 0-2 achterstand aan. ZVC ’22 bleef druk zetten en het was Siem die in de tiende minuut raak schoot uit een vrije trap.

Na dat moment begint het publiek van Volewijckers zich te roeren, ZVC ’22 laat zich hierdoor niet van de wijs brengen en zet door, het is Jervinho, die op aangeven van D’charaino, in de veertiende minuut voor de gelijkmaker tekent. In de tweede helft gooit ZVC ’22 het tempo omhoog en een prachtige solo van D’charaino eindigt achter de keeper van de Volewijckers, 3-2. Kort daarna (43e minuut) volgt een prachtige combinatie tussen D’charaino, Siem en Jervinho, laatstgenoemde rond koel af, 4-2.

Met nog 15 minuten te spelen voert de Volewijckers de druk op. De verdediging van ZVC ’22 kan niet voorkomen dat een schot op de kruising belandt. In een hectische slotfase, waarbij het publiek van Volewijckers het heeft gemunt op de goed leidende scheidsrechter, houdt de verdediging van ZVC ’22 stand. Doordat er gaten in de defensie van Volewijckers ontstaan krijgt ZVC nog een uitgelezen mogelijkheid op 5-2.

Het verschil van twee doelpunten blijkt genoeg te zijn om de overwinning binnen te slepen en de koppositie in de hoofdklasse over te nemen van Volewijckers. Mannen, jullie hebben uitstekend gestreden voor de deze overwinning, gefeliciteerd!!

Jullie trotse leiders Thijs en Rogier.