Ga naar de inhoud

Koninklijke onderscheiding voor Cees Beets

Cees Beets is vandaag 26 april 2023 benoemd als lid in de orde van Oranje Nassau!

In het diepste geheim is er afgelopen jaar gewerkt aan de voordracht van Cees voor een koninklijke onderscheiding. Koning Willem Alexander heeft deze aanvraag gehonoreerd en vandaag is het dan zover: Cees krijgt een lintje, uitgereikt door onze burgemeester Jan Hamming.

In 1961 is Cees begonnen met voetballen bij ZFC (dit werd later Hellas Sport), daarna bij FC Zaandam en nu is hij actief bij ZVC ’22. 

In de jaren 90 stopte hij met voetballen, maar bleef daarna vele functies bekleden binnen de voetbalvereniging. Eerst werd hij secretaris, daarna zelfs voorzitter. Ook is hij vele jaren wedstrijdsecretaris geweest en nu al geruime tijd actief in de werkersploeg van ZVC ’22.

In 2014 werd hij benoemd tot erelid van de club en tot erelid van de KNVB. Tevens heeft hij van de KNVB als onderscheiding een gouden bondsspeld mogen ontvangen. Ook is hij bij de huidige club ZVC ’22 lid van verdienste en erelid.

Daarnaast verricht Cees buiten de voetbalvereniging vele andere vrijwilligerswerkzaamheden zoals bij de plaatselijke speeltuinvereniging en rijdt hij hulpbehoevende mensen heen en weer met een busje voor het bejaardentehuis het  Pennemes in Zaandam.

Kortom, het lintje is dubbel en dwars verdiend!

Het bestuur van ZVC ’22 feliciteert Cees met deze mooie en terechte onderscheiding en wil Willem Winter bedanken voor zijn inzet om dit voor elkaar te krijgen.