Ga naar de inhoud

Succesvol Fikkie Fikkie-toernooi!

Afgelopen vrijdagavond 26 mei vond voor de 33e keer het Fikkie Fikkie toernooi plaats. Al vele jaren in de Zaanstreek op luilak-avond een spraakmakend gezelligheidstoernooi en dit jaar voor het eerst op de velden van onze fusieclub ZVC ’22.

Dit jaar was de organisatie in handen van Ab de Jong, Terry Bosma en Hans Stange en zij werden ondersteund door Ed Heistek (scheidsrechters corps) en René Verdonk (uitslagen & standen).

De reacties en animo voor de inschrijving waren opnieuw zeer positief en al snel was het maximaal aantal teams bereikt: 12 competitie-teams en 8 recreatie-teams.

Om 19.00 uur werd gestart gemaakt met de eerste poulewedstrijden; Er werden deze avond heel veel spannende wedstrijdjes gespeeld en gezegd moet worden dat het vertoonde spel op een redelijk hoog niveau lag. Vooral bij de recreantenpoule was het meedoen veel belangrijker als het winnen van de wedstrijdjes van 12 minuten.

Fanatieker ging het er uiteraard aan toe bij sommige wedstrijden in de competitiepoules als er werd gestreden om poulewinnaar te worden, maar al met al werd er zeer sportief gespeeld en hadden de scheidsrechters niet echt problemen om het spel in goede banen te leiden.

Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren kon de balans worden opgemaakt voor de halve finales en vervolgens de finale. Bij de recreanten ging de finale tussen de teams KFC Boys en De Aftrap, waarbij de KFC Boys uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam.

Bij de competitieteams ging de finale tussen het team Bolke de Beer, vorig jaar nog verliezend finalist, en team Biermonsters. De finale werd uiteindelijk nipt met 1-0 gewonnen door team Bolke de Beer en zij zijn dan ook de winnaar van deze 33e editie van het Fikkie Fikkie toernooi.

En zo kwam er qua voetballen een einde aan dit toernooi en kon er worden overgegaan tot het aanvullen van de vochtreserves en de inwendige mens. Hierbij willen we ook zeker de toppers van het Horecateam nog hartelijk danken voor de uitstekende verzorging op deze avond. Top gedaan!

Na afloop was het nog een paar uurtjes heel gezellig met o.a. een optreden van onze Zaanse zanger Bejanmin van de Logt en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd Fikkie Fikkie Toernooi 2023.

Op naar de editie 34e editie van dit toernooi!