Ga naar de inhoud

ZVC ’22 verliest thuis van koploper Andijk (1-2)

Vandaag speelde ZVC ’22 de vierde wedstrijd in de competitie thuis tegen de koploper Andijk die nog foutloos was met 3 gespeeld, 9 punten.

In de openingsfase een fel startend ZVC ’22 die met hoog druk gelijk zijn intenties liet zien en de tegenstander dwong tot fouten. In de 10e minuut kwam de tegenpartij voor het eerst in de 16 meter van ZVC ’22 en was het direct raak voor de nummer 9 van Andijk, Luc Waardenburg, die knap met links raak schoot. Zoals vaker dit seizoen een totaal onnodige tegengoal. Hierna bleef ZVC ’22 met hoog druk voetballen en waren we de betere ploeg. Nadat Faissal Ouazane, na een knappe individuele actie, miste, kreeg Onur Saricam de bal geheel vrij voor z’n voeten en miste van zeer dichtbij. Hier had de gelijkmaker moeten vallen.

ZVC ’22 werd sterker en sterker maar na knullig balverlies op het middenveld van Sem Palman werd de spits van Andijk, Luc Waardenburg, in de diepte weggestuurd en maakte koelbloedig de 0-2. Menig supporters aan de lijn zagen vervolgens dat ZVC ’22 er alles aan deed om de aansluitingstreffer te forceren, helaas stond het vizier niet op scherp.

Kort voor rust legde Onur Saricam de bal panklaar voor de voeten van Faissal Ouazane maar die schoot hoog over van dichtbij en hierna miste Brian Klein Resink 1-op-1 met de keeper na een goede steekpass van Erkan Malkoc.

In de rust bleef Melitcio Goodett achter in de kleedkamer en werd vervangen door Mounir Raji. In de tweede helft startte ZVC ’22 voortvarend en werden de onderlinge duels gewonnen. In de 52e minuut had ZVC ’22 een strafschop moeten krijgen nadat Faissal Ouazane een flinke trap kreeg in de 16 meter na goed doorzetten, helaas zo vaker dit seizoen, was de scheidsrechter niet bij machte om het snelle spel te volgen en wuifde 40 meter van de overtreding de penalty weg. Ongelofelijk! In de 60e minuut een dubbele wissel bij ZVC ’22: Erkan en Onur eruit en Savas en Jordy erin. Het grote veldoverwicht werd hierna niet goed benut en werden er geen uitgespeelde kansen gecreëerd. Andijk vond het welletjes en kwam nog amper voor de goal van ZVC ’22 keeper Luc .

In de 83e minuut een goede individuele actie van Faissal die de bal richting 2e paal slingerde en Brian de bal in één keer op z’n pantoffel nam, 1-2! Ondertussen kwam Adnane en Micha Rutumalessy voor Senna en Gijs binnen de lijnen.

Kort na deze wissel kreeg ZVC ’22 een vrije trap op rand 16 en de inzet van Sem Palman werd uit de kruising gepakt door de keeper van Andijk.

In de veel te korte verlenging kwam er helaas geen verandering meer in de score en verloor ZVC ’22 van de koploper.

Qua spel zie je dat de mannen van Serdar en Madrian wekelijks stappen maken en beter worden. Zoals vorige week is het grootste probleem momenteel dat de vele kansen niet worden benut. Zodra deze de goede kant opvalt zal ZVC ’22 zeker een rol van betekenis spelen in deze leuke competitie.

Volgende wedstrijd van ZVC ’22 is op 28 oktober waarbij we op bezoek gaan bij DZS die vandaag knap met 5-0 won van De Meteoor.