Ga naar de inhoud

Overwinning op De Volewijckers

Vandaag speelde de selectie van ZVC ’22 in de 8e speelronde thuis tegen concurrent De Volewijckers. Vanaf het begin speelde ZVC ’22 een ijzersterke openingsfase waarbij er 3 grote kansen niet werden verzilverd. In de 25e minuut kwamen de Volewijckers eerste keer serieus voor de 16 meter en wees de scheidsrechter resoluut naar de stip na een simpel duel om de bal. Deze werd vakkundig afgemaakt door de nummer 14 van de Volewijckers. (0-1). Hierna bleef ZVC ’22 de betere maar wederom stond het vizier niet op scherp voor de goal.

In de rust moet er een donderspeech zijn geweest van de trainers want in de tweede helft veranderde het spelbeeld totaal waarbij ZVC ’22 de ene mooie aanval naar de andere mooie aanval liet zien. Het was de ervaren Mounir Raji die zijn ploeg op gelijke hoogte bracht na een voorzet van Erkan Malkoc (1-1) Na de gelijkmaker was het wachten op de tweede goal voor ZVC ’22 maar geheel tegen de verhoudingen in kwam de Volewijckers weer op voorsprong door onoplettendheid in de verdediging (1-2).

Hierna bleef ZVC ’22 heer en meester en scoorde Onur Saricam 15 minuten voor tijd de gelijkmaker na goed voorbereidend werk van Brian Klein Resink (2-2). In de tachtigste minuut een lange bal van achteruit op ingevallen trainer Serdar Ozturk die de bal klaarlegde op de ingekomen Erkan Malkoc en deze nam de bak in één keer op zijn pantoffel (2-3!). Wat een wereldgoal! Hierna was de tegenstander gebroken en kwam de 4e goal van Onur Saricam nadat Faissal Ouazane onregelmentair was gestopt in de 16 meter (4-2). Kort voor tijd maakte invaller Adnane Aseban de vreugde groter door de bal binnen te schieten na een mooie actie van Onur Saricam (5-2). Dit was tevens ook de eindstand.

Een zeer verdiende overwinning die de stijgende lijn aangeeft bij de heren. Volgende week de belangrijke uitwedstrijd bij de Wherevogels waarbij je bij winst de top 5 kunt binnenkomen.