Ga naar de inhoud

Maak kennis met Faissal Ouazane

Voorafgaand aan elke thuiswedstrijd maken we kennis met een speler van de selectie. Vandaag maken we kennis met Faissal Ouazane.

Faissal, welkom bij de selectie van ZVC 22. Kun je je even voorstellen?

Faissal Ouazane, ik ben 20 jaar oud en ik woon in Assendelft. Ik ben op meerdere posities inzetbaar, maar voel me op de flanken en als aanvallende middenvelder het meest thuis. Hiervoor heb ik gevoetbald bij Fortuna Wormerveer O23-1 in de 2e divisie.

Hoe vind je het tot nu toe gaan bij ZVC ’22 en wat zijn je doelstellingen voor dit seizoen?

We hebben een leuke groep met veel kwaliteit. Voor vele jongens is het voor de eerste keer samen spelen. Dat was aan het begin van seizoen ook nog wel te merken. Maar we zijn bezig met een stijgende lijn en kennen elkaars krachten en kwaliteiten beter en beter. Er zit echt veel potentie in deze groep en dat zie je ook steeds meer terug.

Mijn doelstelling voor dit seizoen is promoveren naar de 3e klasse. Ik denk dat ik daarbij een belangrijke rol kan spelen voor het team. Ik heb mijn stempel nog niet kunnen drukken in het maken van goals, dus dat is voor mij echt een doelstelling op korte termijn.

Vorig jaar speelde je al onder je trainer Serdar Ozturk bij Fortuna Wormerveer. Waarom de keus voor ZVC ’22?

Serdar heeft in mijn tijd bij Fortuna een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling. Hij is een geweldige trainer die tactisch sterk is maar ook op sociaal vlak altijd voor zijn spelers klaar staat en dat maakt hem compleet.

De keuze om naar ZVC te komen was voor mij lastig. De omschakeling van de 2e divisie naar de 4e klasse is niet makkelijk. Maar ik wist dat ik nog zoveel meer te leren had en dat Serdar mij daar ook bij kon helpen dus vandaar eigenlijk mijn keus om naar ZVC te komen.

De afgelopen 3 wedstrijden hebben jullie 7 punten gepakt en het lijkt erop dat jullie de stijgende lijn te pakken hebben. Wat zijn je voorspellingen voor zaterdag tegen directe concurrent Kolping Boys?

Zoals de laatste wedstrijden is te zien zijn we bezig met een stijgende lijn. Als wij ons eigen spel spelen en met het thuispubliek achter ons moeten we die overwinning over de streep kunnen trekken.

(Foto: Voetbal Varia, Zaanse Selectie tegen AZ)