Ga naar de inhoud

ZVC ’22 bindt ook Kolping Boys aan de zegekar

Vandaag in de 10e speelronde speelde ZVC ’22 thuis tegen Kolping Boys die voorafgaand 1 punt boven ons stonden.

In de beginfase speelde ZVC ’22 met hoog druk om de tegenstander tot fouten te dwingen om vervolgens via de zijkanten toe te slaan. Nadir Djeddi speelde vandaag aan de rechterkant en stichtte veel gevaar waar de defensie van Kolping Boys geen antwoord op had. Aan de andere kant speelde Michael Nguyen die ook zijn tegenstander de baas was. De eerste echte grote kans was voor Brian Klein Resink na een prachtige bal van Matsimela Stuger, in een 1-tegen-1 met de keeper schoot hij net naast. Ook Onur Saricam kreeg 2 mogelijkheden maar telkens zat er een keeper of verdediger tussen. Kort voor rust kwam Brian Klein Resink weer door op links en zijn harde schot ging maar net voorlangs.De tegenstander daarentegen kwam amper voor de goal van ZVC ’22.

In de loop van de tweede helft kwam Faissal Ouazane er in voor Erkan Malkoc. ZVC ’22 voerde de druk op maar ook Kolping Boys kwam er een paar keer uit zonder echt gevaarlijk te worden. In de 73e min werd Savas Seymen vervangen door de trainer Serdar Öztürk in de spits. In de 77e minuut een mooie aanval vanaf rechts waarbij Nadir Djeddi zijn man uitkapte en de bal richting 2e paal gaf waar Serdar Özturk de bal bij de tweede paal tegendraads binnenkopte, 1 – 0! Wat een binnenkomer! Hierna ging Kolping Boys alles of niets spelen en kwamen er nog een paar gevaarlijke voorzetten, maar de verdediging stond wederom goed gepositioneerd en keeper Luc van Rijn stond telkens in de weg.

Nadat de scheidsrechter affloot voor de einde van de wedstrijd was de euforie wederom groot bij ZVC ’22. laatste 4 wedstrijden 3x winst en 1x gelijk; tevens was dit de tweede wedstrijd op rij dat de 0 werd gehouden achterin. Grote klasse. Hiermee gaan we aan de leiding in de 2e periode. Volgende week de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar uit tegen Kadoelen.

Na de wedstrijd werd er nog met de selectie en vrouwen gezellig gegeten in de kantine die was geregeld door de club en assistent trainer Madrian Karbodin.