Ga naar de inhoud

Maak kennis met Matsimela Stuger

Voorafgaand aan elke thuiswedstrijd maken we kennis met een speler van de selectie. Vandaag maken we kennis met Matsimela Stuger.

Matsimela, dit is je eerste jaar bij ZVC 22. Kun je je even voorstellen?

Mijn naam is Matsimela Stuger maar ik word ook Mattie genoemd. Ik ben 21 jaar oud en woon in Zaandam. Naast het voetballen ben ik video/fotograaf. Mijn postitie is centraal achterin maar kan ook vanuit het middenveld uit de voeten. Vorig jaar speelde ik bij De Dijk O21. Ook heb ik gedebuteerd in het eerste op hoofdklasse niveau.

Hoe vind je het tot nu toe gaan bij ZVC ’22 en wat zijn je doelstellingen voor dit seizoen?

⁠In het begin van het seizoen was het even wennen maar heb nu mijn draai gevonden in deze competitie. Dit seizoen willen wij alles eruit halen en daar hoort promoveren ook bij!

Vorig jaar speelde je in de O21 bij de Dijk waar je tevens ook aanvoerder was. Waarom de keus voor ZVC ’22?

⁠In eerste instantie was ik voor het einde van vorig seizoen al gestopt met voetbal. Toevallig kwam ik Serdar Öztürk tegen. Na een aantal goeie gesprekken heb ik toch besloten om aan te sluiten en ben ik heel blij met mijn keuze.

In de laatste 7 wedstrijden hebben jullie maar 1x verloren. De stijgende lijn is duidelijk te merken. Zaterdag een belangrijke wedstrijd voor de 2e periode tegen Vrone. Wat zijn je voorspellingen voor zaterdag?

Winst. Als je echt wilt meedraaien met de beste, moet je er staan op de momenten dat de druk het hoogst is. Nu is de druk het hoogst en wordt er wat verwacht van de selectie. Daarom gaan wij er alles aan doen om de 3 punten in Zaandam te houden.