Ga naar de inhoud

Maak kennis met Shawn Rison

Voorafgaand aan elke thuiswedstrijd maken we kennis met een speler van de selectie. Vandaag maken we kennis met Shawn Rison.

Shawn, dit is je eerste jaar bij ZVC 22. Kun je je even voorstellen?

Hoi, ik ben Shawn ik ben 18 jaar oud en heb vorig jaar bij Fortuna in de O18 gespeeld. Ik ben een keeper en ben nog een student met de opleiding sport en bewegen. Ben ook werkzaam in de horeca bij teasers in Zaandam.

Hoe vind je het tot nu toe gaan bij ZVC ’22 en wat zijn je doelstellingen voor dit seizoen?

Ik vind het nu vele malen beter gaan dan in het begin van het seizoen. Toen waren wij namelijk nog erg zoekende wie welke kwaliteiten heeft en dergelijke. Je zag vanaf het begin van het jaar een hele andere ZVC 1: een team met spelers die in plaats van 1 à 2 zelfs 3 à 4 of misschien wel 5 extra stappen extra wil zetten om het team te helpen. Denk dat als ik zeg dat we willen promoveren dit seizoen ik niet allen voor mezelf spreek maar voor heel het team. Mijn doelstelling is om voor het einde van het seizoen misschien nog wel gescout te worden en mezelf zoveel mogelijk te hebben ontwikkeld.

⁠Vorig jaar speelde je bij Fortuna Wormerveer O18 en later ook in de O23. Hoe is je keus op ZVC22 gevallen?

Aangezien ik vorig jaar soms moest invallen bij de O23, waar Serdar de trainer was, had ik mij in zijn kijkers gespeeld. We hadden aan het einde van het seizoen een gesprek of ik niet geïnteresseerd zou zijn om naar ZVC te komen. Eerst was ik best sceptisch of dit mijn ontwikkeling niet misschien iets zou remmen maar door de gesprekken met Serdar en Madriaan heb ik toch de keuze gemaakt om naar ZVC te gaan. Nu terug gekeken een goeie keuze omdat ik veel leer van de speler en trainers.

Julie zijn al langere tijd bezig met een sterke opmars. Na de winterstop 3x winst en 3x gelijk. Zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen concurrent DZS. Bij winst kun je zelfs stiekem kijken naar plek 2. Wat zijn je voorspellingen voor zaterdag?

We hebben zeker een goeie opmars! We doen het na de winterstop echt goed ten opzicht van daarvoor. Ik weet zeker dat wij als team nog meer kunnen bereiken in deze klasse. Mijn voorspelling is dat wij vanaf minuut 1 gas gaan geven en zullen strijden voor de winst en dan zeker de wedstrijd over de streep kunnen trekken. We zitten nu in een momentum en daar zal niemand ons uithalen. Ik heb daar het uiterste vertrouwen in !!

(Foto: Voetbal in Zaanstad)