Ga naar de inhoud

ZVC ’22 speelt gelijk tegen koploper Sporting Andijk

Vandaag in de 17e speelronde speelde ZVC ’22 uit tegen de ongeslagen nummer 1 Andijk. ZVC ’22 begon scherp aan de wedstrijd en de onderlinge duels werden gewonnen. Andijk probeerde de snelle spitsen in stelling te brengen maar achterin stond er een sterke Zaanse muur.

De eerste kans was voor Andijk na een goede voorzet vanaf links, geheel vrij voor Shawn schoot de rechtsbuiten hoog over. Hierna zakte het niveau een beetje in bij ZVC ’22 en kwam Andijk in de 38e minuut uit een corner op 1-0. ZVC ’22 leek wakker en kreeg via een Nadir een 100% kans op de gelijkmaker maar hij miste. In de 45e minuut werd een mooie aanval benut door Faissal maar deze werd teruggefloten wegens buitenspel.

In de 2e helft begon ZVC ’22 wederom sterk en werden de onderlinge duels gewonnen en Andijk hoopte op uitvallen via de snelle aanvallers. Achterin stond het goed dicht en leek de wedstrijd vooral op het middenveld zich af te spelen. In de 65e minuut kwam ZVC ’22 uit het niets op 1-1 na goed doorzetten van Faissal, zijn bal op Onur was er één die hij simpel kon binnentikken. Het was hierna weer ZVC ’22 die de tempo bepaalde, alles leek onder controle en was het wachten op de 1-2. Geheel tegen de verhoudingen in kwam de tegenstander in de 73e minuut op een 1-2 na een fantastisch schot net randje 16.

ZVC ’22 liet zich niet van de wijs brengen en liet de bal goed rondgaan. In de 83e minuut een mooie actie wederom van Faissal die hij de 16 meter inslingerde. Bij de 2e paal kopte Onur fantastisch raak met een tegendraadse kopbal in de verre hoek: 2-2! Hierna voerde ZVC ’22 de druk op maar de prima leidende scheidsrechter vond het na 92minuten voetbal welletjes en floot af.

Een prima resultaat tegen de koploper waarin er zeker meer in had gezeten. SVW’27 en DZS verloren en dit betekend dat we een punt zijn ingelopen op beiden.

Volgende week de belangrijke wedstrijd thuis tegen DZS waarbij je bij winst plek 2 in zicht krijgt!