Ga naar de inhoud

ZVC ’22 verslaat OFC in derby en houdt hoop op nacompetitie levend!

In de 20e speelronde speelde ZVC ’22 vandaag thuis tegen OFC. De ploeg uit Oostzaan die in de laatste 6 wedstrijden nog geen overwinning had en de nacompetitie voor degradatie wilt vermijden.

De start was voor de bezoekers uit Oostzaan en ze kwamen binnen 3 minuten op 0-1 na matig verdedigen achterin. ZVC ’22 leek niet wakker en het was keeper Shawn die een levensgrote kans van OFC onschadelijk maakte. Na een minuut of 20 leek de thuisclub wakker en werden de ruimtes achter de verdediging van OFC beter benut. In de 30e minuut een diepe bal op Onur die de keeper van OFC uit z’n handen liet glippen en zo kon Onur Saricam de bal in een lege doel schieten, 1-1!

Hierna kwam ZVC ’22 er een paar keer goed uit via goed combinatiespel. Ook OFC kreeg twee mogelijkheden na verkeerd dekken achterin. In de 40e minuut werd een voorzet van Brian binnengelopen door een speler van OFC in eigen doel 2-1! Bij OFC gingen de koppen hangen en scoorde Michael Nguyen in de 45e minuut uit een vrije trap de 3-1! Lekker zo voor rust.

İn de tweede helft een zelfde spelbeeld waarin OFC niet bij machte was om ZVC ’22 pijn te doen. ZVC ’22 kreeg nog via Onur, Savas en Brian kansen om de score verder uit te breiden maar lieten dit na. Geheel tegen de verhoudingen in scoorde OFC tien minuten voor het einde de aansluitingstreffer, 3-2.

In de laatste 10minuten was het nog even billen knijpen nadat de scheidsrechter ook nog eens onnodig 8 minuten bijtrok maar achterin werd er niks meer weggegeven, eindstand 3-2!

Omdat concurrenten SWV’27, Kolping Boys en DZS ook wonnen blijft het verschil staan. Wel speelt ZVC ’22 de komende 2 wedstrijden tegen de onderste twee en zijn er nog volop mogelijkheden om dichter bij plek 2 of 3 te komen. Te beginnen komende week uit tegen nummer laatst Volewijckers die vandaag met grote cijfers verloor van ZCFC.