Ga naar de inhoud

JO13-1 wint Zaanse derby van KFC

Door beiden kampen werd al weken naar deze wedstrijd toegeleefd. De laatste wedstrijd van het seizoen eindigde dan ook in een spannende kraker. ZVC trok aan het langste eind na een groot overwicht in de tweede helft. Beide kemphanen speelden voor de winterstop een oefenwedstrijd, die 1-0 in het voordeel van ZVC eindigde. De weersomstandigheden van die wedstrijd waren een stuk slechter dan afgelopen zaterdag.

KFC begon sterk aan de wedstrijd, die zich daarom ook veel afspeelde op de helft van ZVC. Al na 6 minuten stond onze keeper Daniel oog in oog met de linksbuiten van KFC. Door een geweldige redding bleef de stand 0-0. Halve kansen gingen over en weer, maar aan beide kanten werden geen echte gevaarlijke mogelijkheden gecreëerd. Ruststand 0-0.

Waar KFC de wedstrijd een stuk feller startte, deed ZVC dat in de tweede helft. De druk werd opgevoerd en tegelijkertijd stond de verdediging als een huis. In de 47e minuut was het D’charaino die met zijn hoofd scoorde uit een vrije trap. Een terechte voorsprong voor de thuisploeg. Nog geen 8 minuten later was het Siem die de overwinning definitief over streep trok, een prachtige vrijetrap in de rechter bovenhoek. Een fantastische overwinning en daarmee een tweede plek in de Hoofdklasse. Een prachtig seizoen, complimenten voor alle spelers.

Aanstaande zaterdag nog een mooi toetje; de bekerfinale!

Jullie trotse trainers, Rogier, Merk en Thijs