Ga naar de inhoud

JO13-1 sluit seizoen prachtig af met winst bekerfinale

Na een mooie overwinning op stadsrivaal KFC werd de competitie vorige week afgesloten met een tweede plaats. Een geweldig resultaat. Maar JO13-1 was nog niet klaar, afgelopen weekend stond de KNVB bekerfinale op het programma. Op het terrein van AFC ’34 in Alkmaar wachtte Victoria uit Loosdrecht als allerlaatste tegenstander van het seizoen.

Busladingen vol supporters waren afgereisd naar Alkmaar om deze clash te aanschouwen. Vuurwerk, veel supporters en gespannen gezichten voor de wedstrijd. ZVC begon sterk aan de wedstrijd, dat resulteerde in een overwicht aan kansen voor onze mannen. Victoria kwam moeilijk door de defensie van ZVC en kreeg daardoor nauwelijks mogelijkheden. Door de sterk spelende voorstopper van Victoria kreeg ook ZVC geen uitgelezen kansen. Door de aanhoudende druk van ZVC, kreeg Victoria het steeds lastiger, er kwamen nu echt mogelijkheden. In de 20e minuut was het Siem de bal met zijn linkervoet van de 16 meterlijn over de keeper krulde. 0-1 tevens de ruststand.

In de tweede helft werd de duimschroeven door ZVC verder aangedraaid, de wedstrijd speelde zich daarom ook voornamelijk op de helft van Victoria af. Het was wachten op de 0-2. Een mooie voorzet van D’charaino die goed werd ingekopt door Alim, maar ook weer fantastisch werd gered door de keeper van Victoria. Na 15 min in de tweede helft ging Victoria met vier spitsen spelen, hierdoor kwam de wedstrijd weer in balans. Victoria werd gevaarlijk, echter ging dit wel ten koste van hun eigen verdediging. In de 25e minuut stond de spits van Victoria oog in oog met Daniel, maar zoals het hele seizoen konden we nu weer rekenen op onze sluitpost. In de 27e minuut werd dan toch de genadeklap uitgedeeld, met een prachtige lob tekende D’charaino voor de 2-0. Het feest kon beginnen, de overwinning was binnen!

Mannen, het was een prachtig seizoen, nogmaals gefeliciteerd!!

Jullie trotse trainers, Rogier, Merk en Thijs