Ga naar de inhoud

JO13-1 wint Zaanstad Cup

Het seizoen kon al niet meer stuk. Twee keer kampioen in de eerste klasse, tweede geworden in de hoofdklasse en dan ook nog de KNVB beker winnen. Afgelopen weekend dan echt de laatste krachtmeting van het seizoen, de Zaanstad Cup. Een toernooi met uitsluitend Zaanse verenigingen.

Maar liefst vijf wedstrijden stonden op het programma, tegenstanders KFC, Assendelft, Fortuna Wormerveer, Sporting Krommenie en SVA. Sporting Krommenie en SVA zijn bekende tegenstanders, deze teams zaten het afgelopen jaar bij ons in de hoofdklasse. Fortuna en KFC komen uit in de derde divisie, kortom zware tegenstanders.

Alle poulewedstrijden werden gewonnen, alleen van KFC werd met 2-0 verloren. Door dit resultaat eindigde ZVC tweede in de poule waardoor een finaleplaats werd afgedwongen tegen KFC. Ook nu startte KFC heel sterk en hield de gehele wedstrijd een overwicht. Toch wist ZVC twee keer knap terug te komen van een achterstand, waardoor de eindstand 2-2 werd. Dat betekende penalty’s.

Deze spannende ontknoping wist ZVC in zijn voordeel te beslissen door alles raak te schieten, Daniel stopte de tweede strafschop van KFC. De Zaanstad Cup is binnen.

Dit was dan echt ons laatste huzarenstukje van het seizoen. Allemaal een hele fijne vakantie.

De trotse trainers, Merk, Rogier en Thijs